Loading

Mijn naam is Aaron Tavakoli; Ik ben de Senior Product Marketing Manager voor EFI's web-to-print en marketing oplossingen voor bijna zes jaar. Mijn primaire verantwoordelijkheid is het beheren van de productpositionering, branding en marketing programma's voor de EFI's MarketDirect en Quick Print Suite platforms. Naast het werken met de productteams om de belangrijkste trends en markten te identificeren om te bepalen welke producten en oplossingen onze klanten zullen helpen, werk ik ook rechtstreeks met onze klanten om te begrijpen hoe onze producten worden gebruikt en hoe ze helpen Dienstverleners gaan naar de markt.

Op Aaron Tavakoli , EFI & Morten B. Reitoft INKISH

Morten B. Reitoft: Als Senior Product Marketing Manager vroeg ik me af: wat vind je de grootste uitdaging om klanten te overtuigen en te informeren over de voordelen van EFI, maar nieuwe technologie?

Aaron Tavakoli: De grootste uitdaging in het communiceren en het delen van nieuwe productinformatie is altijd concurreren voor beperkte bandbreedte met de klant. Veel klanten zijn, natuurlijk, ongelooflijk gericht op de korte-termijn zakelijke continuïteit tijdens de pandemie, en elke leverancier heeft hun communicatie en marketing messaging verhoogd. We hebben om meer creatieve manieren van het delen van informatie te vinden-en het verstrekken van het in kleinere bite-size stukken, voornamelijk gebaseerd op video-zodat het kan worden geconsumeerd snel en gemakkelijk overal. Niemand heeft tijd voor traditionele marketing onderpand, multi-page oplossing brochures, 1-uurs product demo video's of webinars. Ze willen direct naar het punt en naar de specifieke details die relevant zijn voor hen.

Als het gaat om EFI, hebben we een voordeel omdat we hebben vrij sterk merk bewustzijn en erkenning-onze core differentiatie is gebaseerd op het verstrekken van een volledige workflow, niet alleen stukken. Klanten begrijpen vandaag dat het proberen om de integratie van de technologie van meerdere leveranciers kan tijdrovend en duur.

Morten B. Reitoft: Vindt u het onderwijs een belangrijke troef in de toekomst van de grafische industrie? Het kan zeer belangrijk zijn voor het genereren van belang voor uw producten en diensten in de toekomst, maar het is niet echt een marketing budget, of?

Aaron Tavakoli: Onderwijs is absoluut essentieel. De inkoopcyclus van het bedrijf is de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. Klanten geven de voorkeur aan, in veel gevallen, om zelf onderzoek uit te voeren zonder de verkoop te doen. Ze gebruiken getuigenissen van andere printers, 3rd party peer review platforms zoals capterra.com , of softwareadvice.com -om echte onbevooroordeelde gegevens te verkrijgen. Bovendien kan de technologie van MIS/ERP en e-commerce snel gecompliceerd worden. Om de waarde in de platformen printers te maximaliseren, moeten ze vaak hun werk veranderen, waarbij het gaat om onderwijs. Wanneer u uw communicatie programma's rond onderwijs, u bent het verstrekken van waarde voorbij en het verplaatsen in de rol van vertrouwde adviseur of partner. Wanneer klanten klaar zijn om een koopbeslissing te nemen-zij zullen u zoeken.

Morten B. Reitoft: Jij en ik moeten elkaar kennen vanwege EFI's webinars over je storefront software. Is het een uitdaging om PSP's te overtuigen over de toekomst en het belang van web-to-print?

Aaron Tavakoli: Tien jaar geleden was het een uitdaging om printers te overtuigen dat ze een uitgebreide e-commerce strategie moeten hebben. Het was het glanzende nieuwe speelgoed, veel printers investeer in het zonder een duidelijke strategie voor het maken van het succesvol-en als gevolg daarvan, veel wegkwijnend. Ik denk niet dat printers nog moeten weten hoe belangrijk web-to-print is. Ik geloof dat iedereen begrijpt dat het kritiek is; echter, ik denk dat er nog werk te doen wanneer het gaat om strategie van een operationele, verkoop en marketing standpunt. Niet zozeer moeten zij-maar hoe moeten ze web-to-print toevoegen om succes te garanderen. De pandemie heeft natuurlijk alles veranderd-plotseling werd iedereen gedwongen om snel uit te zoeken hoe we zaken op afstand kunnen doen.

Morten B. Reitoft: EFI was vrij vroeg in de web-to-print business, en zeker, de concurrentie is uitgegroeid tot dichter in de loop van de jaren-wat moet een PSP overwegen het meest bij het kiezen van een leverancier?

Aaron Tavakoli: Als pioniers in de web-to-print ruimte, hebben we veel overgangen gezien in de technologie en de markt. Een paar dingen blijven van cruciaal belang-en sommige daarvan zijn van toepassing op elke beslissing over technologie-investeringen, niet noodzakelijkerwijs alleen maar web-to-print software. Een van de belangrijkste aspecten van web-to-print software uniek in vergelijking met andere software-printers kan worden gebruikt is dat het klantgericht is. Het is een van de weinige stukken technologie die een printer zal investeren in die direct contact met hun klanten. Dat betekent dat het essentieel is dat het platform up-to-date wordt gehouden, voldoet aan de nieuwste browservereisten, goed functioneert met mobiele apparaten en kritisch is veilig. U hebt regelmatige release cycli nodig om dat te doen-vraag uw leverancier om de afgelopen 12-24 maanden van de release-documentatie te zien. Dit geeft je een echt goed idee van hoe vaak ze bijwerken, release nieuwe functies en innovatie, en fix bugs. Wat ook kritiek is, is de workflow. Web-to-print systemen werken niet op zichzelf. Op een gegeven moment moeten de orders naar de pers gaan. Zonder automatisering vindt u uw team vast te stellen gegevens om te plannen en banen te produceren; erger nog, hetzelfde zal gebeuren wanneer het tijd is om te verzenden-of wanneer een klant vraagt om de status van een baan of de zending tracking informatie. Zelfs factureren is een uitdaging voor veel klanten die geen volledig geïntegreerde workflow hebben. Dat is altijd EFI's sterkste voordeel geweest-het is niet langer goed genoeg om basic "integratie" te hebben tussen een web-naar-print systeem en een ERP of MIS. Ze moeten functioneren als één systeem.

Morten B. Reitoft: Wordt Web-to-print het primaire verkoopkanaal voor afdrukken in de toekomst?

Aaron Tavakoli: Geen vraag-voor sommige van onze best presterende klanten, is dit al het geval. Ze hebben met succes de meerderheid van hun bedrijf overgestapt naar online bestellen-en ze zien de dramatische voordelen. Hier is het interessante deel-het gaat niet alleen over het verlagen van de klantenservice kosten en overhead en het verhogen van de baan turnaround tijd. Een van de meest aantrekkelijke voordelen van web-to-print is meer klanttevredenheid. De meerderheid van de kopers nu eigenlijk LIEVER zelf-dienen. We zijn er zo gewend aan gewend thuis, we willen nu hetzelfde gemak op de werkplek. Dus printers die hun klanten online hebben verplaatst hebben een betere tevredenheid en kritische retentiepercentages gezien. We hebben yr/jaar groei gezien in web-to-print eCommerce met maar 15% in de print-industrie op markten waar goede gegevens beschikbaar zijn-het is te vroeg voor 2020 data, maar ik vermoed dat we die skyrocket zullen zien.

Morten B. Reitoft: Zal online business, in het algemeen, de waarde van vaardigheden en persoonlijk advies verzadigen?

Aaron Tavakoli: Nee, online business is geen vervanging voor relaties, vaardigheid en advies. Er zijn twee aspecten aan deze-online business zal, in sommige scenario's, geven u toegang tot klanten die u anders niet zou kunnen bereiken. Het zou gewoon niet rendabel zijn. Maar voor de klanten die je hebt waar een relatie bestaat, zal web-to-print de transactionele overheadkosten en gratis verkoop verwijderen, en de klantenondersteuning meer waarde toevoegen. Om te zoeken naar nieuwe innovatieve manieren om een klant service te geven, nieuwe producten en diensten aan te bieden en hun uitdagingen te begrijpen.

Morten B. Reitoft: Wanneer PSP's nu online print online verkopen-kun je je voorstellen dat EFI alleen online verkoopt?

Aaron Tavakoli: Misschien komen we ooit op dat punt. We werken aan een voortdurende vereenvoudiging van onze oplossingen; het kan heel goed praktisch zijn om klanten in staat te stellen om zelf te dienen. Een van de uitdagingen van vandaag is dat er nog veel operationele complexiteit is bij het opzetten en configureren en het operationaliseren van een web-to-print oplossing. Dat is de reden waarom we hebben een wereldwijd team van service professionals die helpen bij de uitvoering en opleiding. Omdat zo veel aspecten van het bedrijf van elke klant uniek zijn-net als hun omgeving, is er een bepaalde hoeveelheid werk die we moeten doen om te begrijpen hoe een printer uiteindelijk hun systeem in gebruik zal nemen en beheren.

Morten B. Reitoft: Als een groot en zeer divers bedrijf, denk je dat je momentum in de toekomst kunt houden in alle zakelijke segmenten die u dekt, of zal je meer moeten richten?

Aaron Tavakoli: Focus is altijd een uitdaging voor grotere organisaties en een uitdaging waar we continu aan werken. Terwijl we hebben een groot aantal middelen om onze klanten te ondersteunen-het is gemakkelijk te krijgen getrokken in veel verschillende richtingen. We vertrouwen op een constante communicatie met onze klanten om ervoor te zorgen dat onze prioriteiten worden afgestemd; waar ze niet zijn, maken we correcties en aanpassingen. Bepaalde producten zijn strategisch kritisch en zullen altijd een focus-web-to-print is een van hen. Een ander cruciaal element dat ons helpt om gefocust te blijven is ons partnernetwerk. Wereldwijd zijn we partner met een aantal van de belangrijkste leveranciers in de industrie zoals Ricoh, Konica Minolta, Canon en Xerox; we zorgen ervoor dat we blijven afgestemd op hun bedrijf en de behoeften van de klant.

Morten B. Reitoft: Waar ziet u afdrukken in 2, 5 of 10 jaar perspectief?

Aaron Tavakoli: Mensen praten over digitale transformatie van print; voor mij is het meer om steeds meer adaptief en innovatief te worden om nieuwe economische kansen te ontmoeten. Ik zie onze klanten die in toenemende mate verticaal geïntegreerd worden in het bedrijfsleven van hun klanten, die cruciale componenten en stakeholders in succes worden. Ik zie ook innovatieve en wildveranderende nieuwe printtechnologie die een verschuiving in de vraag naar hoe bedrijven naar de markt gaan en business-barrières worden verwijderd voor kleinere bedrijven om te concurreren. En dan is er een fundamentele verschuiving in de manier waarop creatieve professionals produceren van inhoud-democratisering van soorten. Waar eerder afdrukken een "ambacht" was, is technologie mogelijk om meer mensen deel te nemen. Printers die voortdurend innoveren zullen deze veranderingen als kansen zien, geen problemen. Maar eerlijk gezegd, na dit afgelopen jaar-ik denk dat iedereen die gaat zitten en belijden te weten waar we zullen in 5 of 10 jaar moet een kristallen bol hebben!


Add/View comments for this article →
0 Comments
user

Tue September 21st

The peak performance pr...

INKISH covers the event, and can't wait to meet the industry is this maybe first physical event in Europe :-)

Mon September 20th

“pulp friction” the pri...

“Pulp friction” the shortage of paper pulp

The hard work introduci...

Both companies will need to survive the judgment from the market and their future products

Sat September 18th

Great animations & cust...

Compliments to Müller Martini for the effort put into the event. The videos and the 3D animations are great!

Fri September 17th

There’s good news on th...

What The Papers Say · Week of September 13th · By Nessan Cleary

Inkjet test platform

The Inkjet Test Platform is designed to test different print components and materials used in a digital inkjet system

Thu September 16th

A hero or a villain?

Sheikh Ahmed Yamani played an unparalleled role in events 45 years ago that inadvertently rocked and changed the printing industry forever.

Tue September 14th

Hybrid software deliver...

I find the Hybrid presentations great (except for the music), and having easy access without too much hassle is great!

Mon September 13th

Recruitment problems in...

And then I met Rita....

Design'n'buy launches t...

Keeping up as the leading online web-to-print solution provider, Design’N’Buy is proud to announce the launch of the new version of its All-...