Loading

EEN "API" - WAT IS HET ? 


APPLICATION PROGRAMMING INTERFACE

Bij wijze van intro op ons - Selling Print Online webinar, geven we graag nog wat background mee voor diegene die gebaat kunnen zijn met een kort woordje uitleg over technologieën of terminologieën die aan bod zullen komen tijdens onze driedaagse "Learn With Us" - Selling Print Online. 

Wat is een API - Application Programming Interface? 

API staat voor Application Programming Interface en stelt programmeurs eigenlijk in staat om allerhande verschillende oplossingen te integreren met elkaar. API is erg "hot" want het heeft veel voordelen. Niet ALLE web-to-print-oplossingen bieden een API als deel van hun oplossing, de meeste hebben zelfs een relatief beperkte API. Sommige oplossingen hebben echter al integratiepunten geïntegreerd als onderdeel van hun oplossing of "solution". 

Heel wat web-to-print-softwareoplossingen bieden al een directe integratie/communicatie met betaaldiensten, zoals bijvoorbeeld PayPal, UPS, USPS, maar ook andere services zoals MailChimp, Dropbox en andere bekende applicaties. Dit is natuurlijk geweldig praktisch en voor de meesten misschien zelfs alles wat ze zullen nodig hebben. Een aantal en een groeiend deel van de web-to-print-oplossingen bieden echter API's aan waarmee ook "andere" oplossingen gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

De meesten onder ons zien web-to-print API's als een oplossing voor hoe de Web-2-print-software kan worden geïntegreerd met bijvoorbeeld Workflow oplossingen, ERP / MIS-systemen, enz.  Met aangepaste API's kunnen drukkerijen en prinsshops diensten aanbieden die onmiddellijk "data" herbruiken van de infrastructuur van web-to-print-oplossingen, zonder de noodzaak een eigen gebruikersinterface (Storefront systeem) te moeten bouwen. Oplossingen zoals CHILI publisher, Tilialabs Phoenix of nog Enfocus Switch hebben uitgebreide API's en kunnen vele processen automatiseren zonder een gebruikersinterface te hoeven openen. 

Je zou kunnen zeggen dat je de processen kan automatiseren zonder web-to-print-oplossing, maar alles hangt natuurlijk af van waar je "productcreatie" echt begint!

Met steeds toenemende Online-gebaseerde tools en oplossingen, is er een noodzaak ontstaan voor gebruikers om allerlei oplossingen te kunnen automatiseren en te integreren ZONDER beroep te moeten doen op een gespecialiseerde programmeur. Als we bv. kijken naar de onlineservice Zapier.com, dan zien we dat deze tool zapier-compatibele applicaties met elkaar laat spreken en naadloos met elkaar verbindt door plug&play functionaliteit - en dan bedoelen we uitgebreide integraties die op een eenvoudige manier door slepen en neerzetten te gebruiken is (drag & drop). 

Als voorbeeld zouden we de facturatie kunnen automatiseren met rechtstreekse input van gegevens uit onlineapplicaties, nog een andere om bv. contacten toe te voegen aan uw CRM of MIS pakket.  Een derde voorbeeld zou kunnen zijn om Dropbox-acties te automatiseren, enzovoort... Sommige web-to-print-oplossingen zijn reeds geïntegreerd met zapier.com, andere hebben echter slechts beperkte integratiepunten en de meeste hebben er helemaal geen. API's creëren is dus echt wel weggelegd voor programmeurs, en nogmaals, ongeacht in welke oplossing u investeert, heeft u de juiste mensen nodig die UW ontwikkelingsbehoeften kunnen ondersteunen. 

Het voordeel echter van het kunnen gebruiken van API's is dat u zelf geen ontwikkelaar nodig hebt om voor u "maatwerk" te maken - waardoor het online zakendoen gemakkelijker en ook aanzienlijk goedkoper wordt.


SELLING PRINT ONLINE -Learn With Us-

 18 leveranciers werden uitgenodigd om een LIVE demo van hun oplossingen te geven in het meest compacte en uitgebreide formaat over deze topic ooit (naar onze mening).

 —> Wanneer: 20/21/22 april 2021 telkens van 10.00 tot 16.00 uur CET. 

 Presentaties / PowerPoints zijn NIET toegestaan, allemaal LIVE-demo's van enkele van de best beschikbare oplossingen vandaag.   

Mon June 14th

Learn with us · offset

Here is what to expect LIVE June 15th, 2021 on our channels

Sun June 13th

Sunday am

However, the trend is clear. We want a greener environment but don't want to pay the price ourselves.

Fri June 11th

Heidelberg now assertin...

Some stories never stop, and apparently, Marco Corvi and his benpac company are one of those...

This week, from concern...

What The Papers Say · Week of June 7th · By Nessan Cleary

Thu June 10th

Drupa is dead

An obituary in form of a review and outlook in one

Tue June 8th

Igepa belux acquires se...

IGEPA BELUX continues on its growth path and acquires Seynhaeve Plastics (B)

Granpak adopts hiflow a...

Granpak, a large packaging manufacturer, that implementing an MIS/ERP can impact an organization WITHOUT spending any additional money

Sun June 6th

Sunday am

Have you ever heard about Eris? It's a dwarf planet...

Fri June 4th

Joanne gore communicati...

Grow Your Personal Brand, Network, Content and Engagement

From new tree plantings...

What The Papers Say · Week of May 31st · By Nessan Cleary