Loading

Van virtual.drupa naar echte papierprijsverhogingen

Nessan Cleary · Journalist & Editor · De week van 12 april 2021

Volgens Printweek zijn er grote papierprijsverhogingen op komst, waarbij Burgo Group, Navigator, Lecta, Sappi, Feldmuehle en Mitsubishi HiTec onlangs allemaal prijsverhogingen hebben aangekondigd als gevolg van de stijgende kosten.

Bijna elke publicatie heeft een verhaal dat vooruitblikt op virtual.drupa van volgende week. Waaronder Printweek, dat ook een link heeft naar de Cult of Drupa Songs Facebook-pagina die samengesteld is door Mark Stephenson van Fujifilm, die duidelijk een sterkere maag heeft dan de meesten onder ons.

Ook Indian Printer and Publisher behandelt de Drupa-show, maar stelt de vraag of een virtual.drupa-evenement het eigenlijke evenement in 2024 helpt, aangezien zelfs met een line-up van meer dan 150 bedrijven het totale aantal exposanten minder dan een tiende van dat van een echte drupa zal zijn.Print Business haakt op dit thema in, maar zegt dat zelfs als de virtual.drupa maar 10 procent van het publiek trekt, het nog steeds het grootste printevenement is dat in cyberspace plaatsvindt, sinds het begin van de COVID-19-pandemie. 

Elders suggereert Print Business dat inkjet klaar is om een post-pandemische golf van belangstelling te oogsten, en bespreekt de mogelijkheden voor B2-drukkers. En in een ander verhaal zegt het blad dat inkjet de offset blijft vervangen, met details over alle beschikbare inkjetmachines voor continue doorvoer.


Intussen meldt Print21 uit Australië en Nieuw-Zeeland in het rapport Pulp & Paper Edge van de papierindustrie dat de invoer van handelspapier het afgelopen jaar met 55 procent is gedaald als gevolg van de COVID-19-pandemie. 

Print21 heeft een apart verhaal over Paul Grahams benoeming tot CEO van Australia Post, waarmee hij de best betaalde ambtenaar van Australië wordt. Behulpzaam wijst Print21 erop dat zijn voorgangster, Christine Holgate, zojuist voor een senaatszitting over haar ontslag is verschenen.


Uit Canada meldt Graphic Arts Magazine dat Fujifilm een overeenkomst heeft gesloten met Spicers Canada, waarbij Spicers zal optreden als landelijke distributeur voor de Graphics Divisie van Fujifilm Canada, met inbegrip van de CTP-producten en aanverwante apparatuur van de firma.


Labels and Labelling behandelt de Braziliaanse fabrikant van etikettenpersen, Etirama, die een nieuwe serie van drie smalle webflexo-persen heeft gelanceerd, die alle compleet met UV-uitharding geleverd worden. 

L&L heeft ook een verhaal over Sixth Dimension, een in Jordanië gevestigde distributeur, die een nieuwe showroom heeft ingericht compleet met een GM DC330MINI etikettenafwerkmachine, nadat al de vierde GM-machine in het land geïnstalleerd was.


Elders in het Midden-Oosten heeft ME Printer de wereldwijde stijging van de papierprijzen opgepikt, maar merkt deze op dat de vraag in heel 2021 waarschijnlijk sterk zal blijven.

Elders meldt ME Printer dat de Saudi Paper Manufacturing Company van het Ministerie van Financiën van het land in samenwerking met de Riyad Bank een kredietfaciliteit van 50 miljoen Saoedische Riyals (ongeveer € 11,1m) heeft gekregen voor de financiering van zijn werkkapitaal en de aankoop van grondstoffen.


Tenslotte heeft Inkjet Insight de kwestie van duurzaamheid onder de loep genomen, met de vraag waar de druk ligt voor bedrijven om een meer duurzame aanpak te volgen. Het artikel behandelt de moeilijkheden bij het definiëren van duurzaamheid, evenals de mogelijkheden op dit gebied voor digitaal drukken. 

Sun May 16th

Sunday am #3

Dan Folke changed the entire scope for the printing/publishing company he worked for - find your Sunday AM inspiration on INKISH.NEWS.

Fri May 14th

From tentative hopes fo...

What The Papers Say · Week of May 10th · By Nessan Cleary

Mon May 10th

How print business can ...

What is the importance of an online presence for PSPs?

Conquer compliance, con...

Using an MIS/ERP system can methodically and accurately collect and transmit data into compliance reports.

Sun May 9th

Sunday am #2

Business, Technology, Music, Books, Politics & Trends - served Sunday morning

Fri May 7th

World press freedom day

What The Papers Say · Week of May 3rd · By Nessan Cleary

Tue May 4th

3 proven strategies to ...

the article shares 3 proven strategies for PSPs to launch their business online.

Covid success stories –...

Learnings from PSPs who manage to grow business during the pandemic.

Is packaging a good inv...

Should print companies invest in packaging in 2021 to improve business?

Mon May 3rd

Learn with us · offset

Learn With Us Offset focuses 100% on the latest generation of offset machines. But rather than asking the vendors, let ask the printers!