Loading

INTERNATIONALE DAG VAN DE PERSVRIJHEID

Nessan Cleary · Journalist & Redacteur · Week van 3 mei 2021

Deze week is het hoofdthema uit alle regio's duurzaamheid en koolstofneutraliteit.

Print Business meldt dat Seacourt, een drukkerij in Oxford in het VK, voor de vierde keer op rij de Queen's Award for Enterprise in de categorie Duurzame Ontwikkeling heeft gewonnen. Het bedrijf heeft 110% van zijn broeikasgasuitstoot kunnen compenseren, dankzij vermijdings- en compensatie-initiatieven, waarmee het volgens Print Business de eerste koolstofnegatieve drukker ter wereld is.

Voortbordurend op dit thema schrijft Image Magazine uit Australië dat Mesh Direct, dat gespecialiseerd is in grootformaat signalisatie, een samenwerking is aangegaan met Carbon Neutral om zijn koolstofuitstoot te compenseren, wat betekent dat alle Mesh Direct-signalisatie, van spandoeken tot reclameborden, en van fabricage tot levering, 100 procent koolstofneutraal zal zijn, waardoor Mesh Direct het eerste koolstofneutrale signalisatiebedrijf van Australië wordt.

Labels and Labelling heeft een verhaal opgepikt van Avery Dennison, dat belooft in 2050 netto nul koolstofuitstoot te hebben, met de toezegging dat wereldwijd 100 procent van zijn kerncategorieën folie en papierproducten een of andere gerecycleerde of hernieuwbare inhoud zal bevatten.

Converter Magazine, gevestigd in Italië, meldt dat Tipa, dat composteerbare verpakkingen produceert, een samenwerking is aangegaan met houdbaarheidsverlengerspecialist PerfoTec om volledig composteerbare verpakkingen aan te bieden die de houdbaarheid van verse producten verlengen, wat moet helpen voedselverspilling en plasticvervuiling tegen te gaan en de koolstofuitstoot te verminderen.

Het Amerikaanse tijdschrift Ink World meldt dat de Duitse drukinktfabrikanten Epple Druckfarben en Zeller+Gmelin samenwerken aan de ontwikkeling van UV-inkttechnologie, met als eerste vrucht een gezamenlijk ontwikkelde UV-LED-inkt voor de vellenoffsetsector.


Intussen heeft Ink World ook een verhaal over Siegwerk dat zijn Process Management & Consulting teams in Zuidoost-Azië en India uitbreidt, en in deze regio's nieuwe specialisten aanneemt om zijn klanten beter te kunnen helpen.

Vanuit het Midden-Oosten meldt ME Printer dat de wereldwijde markt voor verwerkingspapier in 2017 goed was voor $ 355,01 miljard en tegen 2026 naar verwachting $ 459,17 miljard zal bedragen, vooral door de groei van e-commerceverpakkingen en het stijgende gebruik van industriële verpakkingen, aldus Trends Market Research. 

ME Printer schrijft ook dat zo'n 800 exposanten uit meer dan 46 landen zullen deelnemen aan de Abu Dhabi International Book Fair, die eind mei wordt gehouden. Het is de 30e editie van dit evenement, en bevat zowel fysieke als virtuele elementen, wat er hopelijk op wijst dat er weer enige schijn van normaliteit na de pandemie begint terug te keren, althans in sommige delen van de wereld.

Uit Canada meldt PrintAction dat de Association for Print Technologies een cursus van zes weken aanbiedt - Master the Art of Selling - om drukkerijen te helpen hun verkoopprestaties te verbeteren.

Het in Zuid-Afrika gevestigde tijdschrift The Gapp heeft een artikel over het belang van managementinformatiesystemen (MIS) voor de signalisatiesector, waarbij opgemerkt wordt dat een MIS drukkers kan helpen hun kosten te begrijpen om zo hun winst te verhogen. Veel publicaties hebben aandacht besteed aan Ricohs aankondiging van de Pro Z75 B2 inkjetpers voor vellen, hoewel de meeste moeite hadden iets te maken van de zeer beperkte informatie die tot nu toe vrijgegeven werd.

Het Britse tijdschrift Printweek zegt dat deze vanaf het 2e kwartaal van 2022 commercieel beschikbaar zal zijn, terwijl het Indian Printer and Publisher klaagt dat de pers India misschien pas in 2023 bereikt.

Elders meldt Indian Printer and Publisher dat het Regional Institute of Printing Technology Kolkata is toegetreden tot de Ghent Workgroup, waarbij GWG-voorzitter David Zwang geciteerd wordt: "Drukwerk verandert, en studenten zijn onze toekomst. Zij helpen de nieuwe technologieën, producten en procédés te bedenken en ze vervolgens toe te passen."

Mon June 14th

Learn with us · offset

Here is what to expect LIVE June 15th, 2021 on our channels

Sun June 13th

Sunday am

However, the trend is clear. We want a greener environment but don't want to pay the price ourselves.

Fri June 11th

Heidelberg now assertin...

Some stories never stop, and apparently, Marco Corvi and his benpac company are one of those...

This week, from concern...

What The Papers Say · Week of June 7th · By Nessan Cleary

Thu June 10th

Drupa is dead

An obituary in form of a review and outlook in one

Tue June 8th

Igepa belux acquires se...

IGEPA BELUX continues on its growth path and acquires Seynhaeve Plastics (B)

Granpak adopts hiflow a...

Granpak, a large packaging manufacturer, that implementing an MIS/ERP can impact an organization WITHOUT spending any additional money

Sun June 6th

Sunday am

Have you ever heard about Eris? It's a dwarf planet...

Fri June 4th

Joanne gore communicati...

Grow Your Personal Brand, Network, Content and Engagement

From new tree plantings...

What The Papers Say · Week of May 31st · By Nessan Cleary