Loading

VAN DE VOORZICHTIGE HOOP OP EEN TERUGKEER NAAR EVENEMENTEN IN EIGEN PERSOON TOT HET VERLIES VAN ZANDERS PAPIER

Nessan Cleary · Journalist & Redacteur ·- Week van 10 mei 2021

Indian Printer and Publisher schrijft dat Wan-Ifra zijn World News Media Congress in Taiwan van september naar begin december 2021 heeft verschoven, in de hoop dat de versoepeling van de reisbeperkingen die op gang begint te komen, tegen die tijd meer persoonlijke ontmoetingen mogelijk zal maken.

Printweek India meldt dat een tekort aan tinvrij staal, de basisgrondstof voor de fabricage van blikken en voedselverpakkingen, de toeleveringsketen voor verpakte levensmiddelen beïnvloedt, vooral voor ingeblikt fruit en mangopulp, en ook voor andere verwerkte levensmiddelen zoals kaas.

Volgens de Britse editie van Printweek is de Canadese groep Paper Excellence bezig met de overname van het veel grotere Amerikaanse bedrijf Domtar, dat de grootste geïntegreerde fabrikant is van ongestreken freesheet (houtvrij) papier in Noord-Amerika en een van de grootste pulpfabrikanten ter wereld.

Printweek is een van de vele tijdschriften die het persbericht van Canon over de nieuwe ColorStream 8000 hebben opgepikt, maar heeft ook gesproken met Peter Wolff, senior vice president sales and service for Commercial Printing bij Canon Europe, om extra details toe te voegen.Toch heeft Inkjet Insight verreweg de meest uitgebreide kijk op dit verhaal die ik tot nu toe gelezen heb, met een gedetailleerde blik op de functies en de technologie onder de motorkap, en een indicatie van de afdrukkwaliteit aan de hand van een proefset.

Ondertussen zegt de Canadian Graphic Arts Media dat de gezamenlijke Pack Expo en Healthcare Packaging shows in Las Vegas, VS, in september a.s. zullen plaatsvinden als een in-person evenement, waarvoor de inschrijvingen nu open zijn.


Elders heeft Labels and Labelling aandacht besteed aan een rapport van NiceLabel, gebaseerd op een onderzoek met 300 IT-directeuren uit de hele wereld, waaruit blijkt dat fabrikanten jaarlijks gemiddeld ongeveer 955.000 pond verlies lijden door het stilvallen van productielijnen als gevolg van problemen met het afdrukken van etiketten.

Het Italiaanse tijdschrift Converter meldt dat Sigma Labels, gevestigd in de VAE, het eerste bedrijf in de Golfregio is dat gebruik maakt van de CleanPrint AWP waterwasbare flexografische platen van Asahi Photoproducts, waardoor het aantal opdrachten dat de drie Bobst smalbandpersen van het bedrijf per dag kunnen produceren wordt verhoogd.

In het Midden-Oosten heeft ME Printer een verhaal over de kartonfabriek Al Medan in de buurt van Riyad, Saoedi-Arabië, een van de grootste fabrieken van golfkarton in de regio en een belangrijke exporteur. Het bedrijf biedt ook bedrukkingen op golfkarton aan.

Uit Zuid-Afrika schrijft het tijdschrift Gapp dat Full Circle, de overkoepelende organisatie voor de Zuid-Afrikaanse papier- en papierverpakkingssector, een campagne voert waarin de consumenten worden aangespoord het recyclingpercentage voor levensmiddelen- en drankkartons te verhogen.

Het Britse tijdschrift Digital Labels and Packaging meldt dat Zanders Paper zijn activiteiten heeft gestaakt, waarbij het opmerkt dat de Covid-19-pandemie had geleid tot een daling van de vraag naar speciaal papier, waardoor het werk van een transformatieproject van 2019, dat na een vorig faillissement was ondernomen, ongedaan werd gemaakt. DLP citeert een curator die zei dat "geen levensvatbaar concept voor de voortzetting van het bedrijf kon worden gevonden."

Aan de andere kant van de wereld suggereert Print21 dat de begroting voor 2021 van de Australische regering de drukkers ten goede zal komen, met zo'n 75 miljard dollar gereserveerd voor een economische herstelstrategie met een hele reeks maatregelen, van een uitbreiding van de regeling voor de onmiddellijke afschrijving van activa tot meer steun voor de opleiding van leerlingen.

Eveneens in Australië heeft Sprinter een verhaal over Rodney Frost, CEO van de Lamson Group, die zowel drukkerijen als papier- en kantoorbenodigdheden omvat. Rodney Frost slaapt in juni een nachtje buiten in het kader van de Vinnies CEO sleepout om geld in te zamelen om de daklozen te helpen.

Mon June 14th

Learn with us · offset

Here is what to expect LIVE June 15th, 2021 on our channels

Sun June 13th

Sunday am

However, the trend is clear. We want a greener environment but don't want to pay the price ourselves.

Fri June 11th

Heidelberg now assertin...

Some stories never stop, and apparently, Marco Corvi and his benpac company are one of those...

This week, from concern...

What The Papers Say · Week of June 7th · By Nessan Cleary

Thu June 10th

Drupa is dead

An obituary in form of a review and outlook in one

Tue June 8th

Igepa belux acquires se...

IGEPA BELUX continues on its growth path and acquires Seynhaeve Plastics (B)

Granpak adopts hiflow a...

Granpak, a large packaging manufacturer, that implementing an MIS/ERP can impact an organization WITHOUT spending any additional money

Sun June 6th

Sunday am

Have you ever heard about Eris? It's a dwarf planet...

Fri June 4th

Joanne gore communicati...

Grow Your Personal Brand, Network, Content and Engagement

From new tree plantings...

What The Papers Say · Week of May 31st · By Nessan Cleary