Loading

NIEUWE BEDRIJVEN SCHIETEN UIT DE GROND EN INSTALLATIES WORDEN UITGEBREID, VAN BOEKEN DRUKKEN OP AANVRAAG IN AUSTRALIË TOT ETIKETTEN DRUKKEN IN CHINA, TERWIJL INDIA DE TOL VAN DE PANDEMIE TELT

Nessan Cleary · Journalist & Redacteur · Week van 24 mei 2021

ME printer, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft een intrigerend bericht op basis van een nieuwsartikel van Reuters. Flint Group zou binnenkort verkocht kunnen worden, nu de eigenaars bijna overeenstemming hebben bereikt over een schulddeal. De eigenaars, Goldman Sachs Merchant Banking Division in samenwerking met Koch Equity Development LLC, zijn vorig jaar een verkoopproces begonnen.

ME Printer heeft ook een verhaal over Multisac SA, een verpakkingsdrukkerij in de buurt van Casablanca in Marokko, die net een nieuwe Evo XD CI flexopers van Koenig & Bauer geïnstalleerd heeft. Multisac produceert dagelijks bijna 1 miljoen stuks flexibele verpakkingen en exporteert naar 21 landen.

Uit Australië onthult Print 21 dat de online retailer Amazon zijn eigen on-demand boekdruk- en fulfilmentcentrum opent in West-Sydney om boeken te drukken voor zelfgepubliceerde auteurs, die via zijn Kindle Direct Publishing-tak zullen worden uitgegeven. Print 21 wijst erop dat Amazon reeds vijf andere drukkerijen op aanvraag heeft, die gevestigd zijn in de VS, Canada, het VK, Noord-Europa en Japan, hoewel dit de eerste op het zuidelijk halfrond zal zijn.


Om bij Australië te blijven, meldt Sprinter dat Australian Community Media (ACM) van plan is zijn krantendrukkerij in North Richmond te sluiten, hetgeen Country Press NSW, die de regionale kranten vertegenwoordigt, ertoe heeft aangezet de drukmogelijkheden voor andere krantenuitgevers te onderzoeken.

In Canada meldt Graphic Arts Media dat de Canadese drukkerijgroep CJ Graphics is toegetreden tot het Partnerprogramma van de Britse software-ontwikkelaar Brand iQ, en daarmee master reseller is geworden van Brand iQ's software voor merkenbeheer voor Canada, en ook voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.


In het VK heeft Printweek een verhaal over de financiële resultaten van veiligheidsdrukkerij De La Rue van het afgelopen jaar, die een spectaculaire winststijging laten zien in de valutavleugel van de groep, met een toename van het aantal bankbiljetten in omloop, ondanks een verschuiving van het fysieke geld tijdens de pandemie.

Print Business schrijft dat het Sustainable Green Partnership, dat de duurzaamheid van individuele drukkerijen in Noord-Amerika controleert, nu van plan is uit te breiden naar andere regio's. Het tijdschrift merkt op dat drukkers in Europa en Azië reeds belangstelling hebben getoond.

Elders in Europa meldt het Italiaanse tijdschrift Converter dat Vetaphone, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van Corona-technologie, een nieuw democentrum heeft opgezet in zijn basis in Kolding, West-Denemarken, voor zowel persoonlijke als online demo's.

Digital Labels and Packaging heeft een verhaal van de Schumacher Packaging Group in Duitsland, die het 2,8 m brede inkjet RSR-systeem van BHS Corrugated heeft geïnstalleerd, dat ontwikkeld is door Screen en 300mpm kan afdrukken. DLP citeert managing director Björn Schumacher die zegt: "Wij zijn ervan overtuigd dat digitaal drukken de technologie van de toekomst is voor verpakkingen van golfkarton en massief karton."

Flexotech meldt dat Smurfit Kappa nieuwe converting-apparatuur installeert in drie fabrieken in Tsjechië plus nog een in Slowakije om de capaciteit met meer dan 100 miljoen gewone en offset bedrukte dozen per jaar te verhogen.

Labels and Labelling schrijft dat Guangcai Labels, dat gevestigd is in Guangzhou in Zuid-China, nu zijn eerste filiaal in Shanghai in Oost-China heeft geopend om de levertijden te helpen verbeteren en de logistieke problemen als gevolg van de pandemie en de daaropvolgende lockdown te verhelpen.

Indian Printer and Publisher heeft gekeken naar de verpakkingssector in India, die tijdens de pandemie is gegroeid. Met name de productie van monokarton, omdat commerciële drukkers overschakelen op verpakkingen op basis van karton.


Ondertussen toont Printweek India ons het ontnuchterende effect van de pandemie, door te melden dat Dharam Vir Jain, directeur van Paras Offset, een vooraanstaande drukker in Kundli, Haryana, bezweken is aan Covid-19. Het tijdschrift heeft verscheidene soortgelijke berichten, met Suresh C. Shah, de oprichter van Sapna Book House, en Gopal K. Agarwal, een van de oprichters van beveiligingsdrukkerij Utility Forms, die ook aan het virus zijn bezweken.

Mon June 14th

Learn with us · offset

Here is what to expect LIVE June 15th, 2021 on our channels

Sun June 13th

Sunday am

However, the trend is clear. We want a greener environment but don't want to pay the price ourselves.

Fri June 11th

Heidelberg now assertin...

Some stories never stop, and apparently, Marco Corvi and his benpac company are one of those...

This week, from concern...

What The Papers Say · Week of June 7th · By Nessan Cleary

Thu June 10th

Drupa is dead

An obituary in form of a review and outlook in one

Tue June 8th

Igepa belux acquires se...

IGEPA BELUX continues on its growth path and acquires Seynhaeve Plastics (B)

Granpak adopts hiflow a...

Granpak, a large packaging manufacturer, that implementing an MIS/ERP can impact an organization WITHOUT spending any additional money

Sun June 6th

Sunday am

Have you ever heard about Eris? It's a dwarf planet...

Fri June 4th

Joanne gore communicati...

Grow Your Personal Brand, Network, Content and Engagement

From new tree plantings...

What The Papers Say · Week of May 31st · By Nessan Cleary