Loading

VAN NIEUWE BOOMPLANTINGEN TOT DE AANHOUDENDE GEVOLGEN VAN DE CORONAPANDEMIE, PLUS DRUKWERK OP KOEKJES.

Nessan Cleary - Journalist en redacteur - Week van 31 mei 2021

Africa Print meldt dat Konica Minolta South Africa, samen met de NPO, Food & Trees for Africa, meer dan 200 bomen plant op de Universiteit van Fort Hare, die Nelson Mandela, Oliver Tambo en Govan Mbeki onder haar alumni telt. KM SA heeft al meer dan 57.000 bomen in het land geplant, waarmee het equivalent van 21.076,75 ton CO2 gecompenseerd wordt.

Verdergaand op het thema hout, schrijft Indian Printer and Publisher dat Canon India zijn 20.000ste boom heeft geplant in het kader van zijn "Green Environment Together" initiatief, dat in juli 2019 van start is gegaan en waarbij telkens als een klant een laserkopieermachine of MFD koopt een boom wordt geplant.

Indian Printer and Publisher heeft ook een verhaal over Rahul Print O Pack, een commerciële drukkerij in Delhi, die onlangs een tweede Heidelberg Speedmaster CS92 4-kleurenpers besteld heeft om zijn activiteiten uit te breiden naar mono kartonnen verpakkingen. IPP wijst erop dat deze pers gebouwd is in de fabriek van Heidelberg in Shanghai.


ME Printer, gevestigd in de VAE, heeft een exclusief interview met Faisal Bin Haider, CEO van Printing and Distribution Sector bij Dubai Media Incorporated, die ook toezicht houdt op het Mohammed Bin Rashid Center for the Printing of the Holy Quran. Hij bespreekt zijn verwachtingen voor dit centrum en de gevolgen van de pandemie.

In Australië wijst Print21 erop dat de pandemiesteun van 250 miljoen dollar die begin deze week door de regering van Victoria werd aangekondigd, geen betrekking zal hebben op drukkers, omdat die nog steeds kunnen werken tijdens de lockdown. Het verhaal bevat commentaren van een aantal drukkers, die over het algemeen optimistisch lijken, ondanks de afgelopen lockdown van zeven dagen.


Sprinter schrijft echter dat de lockdown van Melbourne, de hoofdstad van Victoria, zojuist met nog eens zeven dagen is verlengd, waardoor sommige kleine tot middelgrote drukkerijen overwegen hun activiteiten tijdelijk te stoppen.

Graphic Arts Media of Canada schrijft dat de federale regering wat financiële steun verlengt voor werknemers en bedrijven die door de pandemie getroffen zijn, waaronder nog eens 12 weken van de Canada Recovery Benefit, hoewel dit gepaard gaat met lagere betalingen voor de laatste acht van die weken.

Uit het VK meldt Flexotech dat DuPont Electronics & Industrial volgende maand de prijzen van alle Cyrel-platen en andere verbruiksgoederen met 4 procent zal verhogen, onder verwijzing naar stijgingen van de grondstoffenprijzen en de logistieke kosten. We mogen in de komende weken en maanden veel soortgelijke verhalen van andere leveranciers verwachten.

Print Business heeft een verhaal over de CPS Group, een drukkerij in Caerphilly, Wales, die haar bedrijf heeft vernieuwd met een Avanti Slingshot CRM/MIS, geleverd door Ricoh. CPS bedient voornamelijk de inrichtingsmarkt en werkt met grootformaat digitaal, litho en flexo voor etiketten.

Labels and Labelling heeft een artikel over Grif Rуtulos e Etiquetas Adhesivas, een in Sao Paulo (Brazilië) gevestigde etikettenverwerker, die onlangs twee nieuwe Nilpeter FA-17 flexopersen heeft geïnstalleerd om zijn expansie op de Zuid-Amerikaanse markt te bevorderen.

Labels and Labelling meldt ook dat de Israëlische firma Tipa, die composteerbare flexibele folieverpakkingsoplossingen produceert, haar activiteiten in Noord-Amerika uitbreidt door drie senior directors aan te nemen.

In het tijdschrift Ink World staat een verhaal over LogoJet, die UV-printers maakt, en die een samenwerking is aangegaan met het Louisiana Culinary Institute in Baton Rouge om de LogoJet FSR90 te demonstreren en ermee te werken door inkten van levensmiddelenkwaliteit af te drukken op eetbare voorwerpen, waaronder koekjes, hamburgerbroodjes, desserts en taarten - iets om over na te denken voor het weekend!

Mon June 14th

Learn with us · offset

Here is what to expect LIVE June 15th, 2021 on our channels

Sun June 13th

Sunday am

However, the trend is clear. We want a greener environment but don't want to pay the price ourselves.

Fri June 11th

Heidelberg now assertin...

Some stories never stop, and apparently, Marco Corvi and his benpac company are one of those...

This week, from concern...

What The Papers Say · Week of June 7th · By Nessan Cleary

Thu June 10th

Drupa is dead

An obituary in form of a review and outlook in one

Tue June 8th

Igepa belux acquires se...

IGEPA BELUX continues on its growth path and acquires Seynhaeve Plastics (B)

Granpak adopts hiflow a...

Granpak, a large packaging manufacturer, that implementing an MIS/ERP can impact an organization WITHOUT spending any additional money

Sun June 6th

Sunday am

Have you ever heard about Eris? It's a dwarf planet...

Fri June 4th

Joanne gore communicati...

Grow Your Personal Brand, Network, Content and Engagement

From new tree plantings...

What The Papers Say · Week of May 31st · By Nessan Cleary