Loading

DEZE WEEK, VAN BEZORGDHEID OVER DE ETHIEK VAN VERPAKKING EN RECYCLING, TOT EEN TOENAME VAN HET BEDRUKKEN VAN VEILIGHEIDSVERPAKKINGEN OM HET HOOFD TE BIEDEN AAN EEN TOENAME VAN ONLINE VERKOCHTE NAMAAKPRODUKTEN.

Nessan Cleary - Journalist & Redacteur - Week van 7 juni 2021

Het tijdschrift Converter, dat in Italië is gevestigd, meldt dat de Stichting Ethical Packaging Charter op zoek is naar bedrijven die als ambassadeurs willen optreden bij het creëren van een nieuwe verpakkingscultuur. Converter wijst erop dat ieder van ons elk jaar in contact komt met minstens 8000 verpakkingen, wat zowel een communicatiemogelijkheid als een milieuprobleem vertegenwoordigt.

Labels and Labelling brengt een verhaal van CEFLEX - de Circulaire Economie voor Flexibele Verpakkingen - een Europese koepelorganisatie die bedrijven, verenigingen en organisaties uit de hele toeleveringsketen omvat, en die het eens is geworden over een gemeenschappelijk standpunt over de benodigdheden voor het inzamelen van afval van flexibele verpakkingen in een circulaire economie.

Elders meldt Labels and Labelling dat Rick Michelman de volgende president en CEO zal worden van Michelman, het Amerikaanse bedrijf dat coatingmachines produceert. Hij neemt op 1 januari 2022 het roer over van Steven Shifman, die heeft toegezien op een wereldwijde uitbreiding van het bedrijf.

Print 21 of Australia meldt dat James Hannan de functie van CEO van de regionale drukkerijgroep Ovato heeft overgenomen. De onderneming is bezig haar Retail Distribution en 'Marketing Services'-activiteiten te verkopen om zich op drukwerk te concentreren, nadat zij de laatste tijd een paar turbulente jaren heeft doorgemaakt, niet geholpen door de pandemie.


Uit Canada schrijft Print Action dat Spicers Canada een aantal investeringen heeft gepland, waaronder de bouw van een nieuw distributiecentrum van 80.000 m² in Anjou, Quebec, om de markt van Montreal te bedienen, en de integratie van zijn afdeling All Graphic Supplies in de Spicers Vaughan-vestiging in Ontario.

Volgens Graphic Arts Media is Sun Chemical van plan om vanaf juli de prijzen voor zijn Noord-Amerikaanse klanten te verhogen op een merkengamma van producten, waaronder inkten voor verpakkingen en commerciële vellen, coatings en kleefstoffen, gedeeltelijk wegens de weersomstandigheden in Texas en de aanhoudende pandemie.


Elders in Amerika schrijft InkWorld dat Smurfit Kappa het bedrijf Cartones del Pacifico heeft overgenomen, een papierverpakkingsbedrijf in Peru, waarmee het zijn voetafdruk in de regio uitbreidt van 12 naar 13 landen. Als onderdeel van de deal heeft de Emusa Group de flexibele verpakkingsactiviteiten van Smurfit Kappa in El Salvador overgenomen.

Indian Printer and Publisher behandelt een verklaring van Editors Guild of India waarin wordt geëist dat de Indiase wetten op opruiing worden ingetrokken, en waarin wordt gewezen op de bezorgdheid van het Hooggerechtshof over het verkillende effect dat deze wetten hebben op de journalistiek en de democratie.

Indian Printer and Publisher heeft ook een verhaal over de Franse mededingingsautoriteiten die Google een boete van 220 miljoen euro hebben opgelegd wegens misbruik van zijn machtspositie op het gebied van online reclame, en voegt eraan toe dat de Indiase krantensociëteit Google heeft geschreven om een beter deel van de inkomsten te vragen, en zich misschien opmaakt voor haar eigen juridische stappen.

ME Printer meldt dat de Al Jazirah Corporation for Press, Printing and Publishing een nieuw Digital Investment Center and Entertainment Project in Saudi-Arabië gaat oprichten om "alle digitale mediaproducten op het internet, de sociale media en andere opkomende digitale middelen te ontwikkelen, beheren en investeren".

Terug in het VK heeft FlexoTech aandacht besteed aan een nieuw rapport van Smithers - The Future of Anti-Counterfeiting, Brand Protection & Security Packaging to 2026 - waarin een stijging van het veiligheidsdrukwerk wordt voorspeld, geholpen door de groei van de e-commerce tijdens de pandemie, die ook een toename van online verkochte namaakproducten te zien gaf.

Op een lichtere noot wijst Printweek erop dat het komende voetbaltoernooi EUFA Euro 2020, dat door de pandemie uitgesteld is ten opzichte van vorig jaar, maar niet hernoemd is, drukkers tal van mogelijkheden biedt, van muurkaarten tot promotieactiviteiten. Wat het voetbal zelf betreft - wij kunnen alleen maar dromen...

Mon June 14th

Learn with us · offset

Here is what to expect LIVE June 15th, 2021 on our channels

Sun June 13th

Sunday am

However, the trend is clear. We want a greener environment but don't want to pay the price ourselves.

Fri June 11th

Heidelberg now assertin...

Some stories never stop, and apparently, Marco Corvi and his benpac company are one of those...

This week, from concern...

What The Papers Say · Week of June 7th · By Nessan Cleary

Thu June 10th

Drupa is dead

An obituary in form of a review and outlook in one

Tue June 8th

Igepa belux acquires se...

IGEPA BELUX continues on its growth path and acquires Seynhaeve Plastics (B)

Granpak adopts hiflow a...

Granpak, a large packaging manufacturer, that implementing an MIS/ERP can impact an organization WITHOUT spending any additional money

Sun June 6th

Sunday am

Have you ever heard about Eris? It's a dwarf planet...

Fri June 4th

Joanne gore communicati...

Grow Your Personal Brand, Network, Content and Engagement

From new tree plantings...

What The Papers Say · Week of May 31st · By Nessan Cleary