Loading
BOPE23

Save the Date! · Woensdag15 Maart 2023 · VIGC BOPE23 ON TOUR ·

BOPE23 - Benelux Online Print Event in 2023 ‘On Tour’ in Nederland. Gelijktijdig met Sign & Print Expo 2023 in Evenementenhal Gorinchem.

 – Het Benelux Online Print Event (BOPE) komt naar Nederland. Tijdens Sign & Print Expo 2023 strijkt het gerenommeerde event, georganiseerd door VIGC, neer als side-event in Evenementenhal Gorinchem. Het is een primeur voor Nederland, aangezien BOPE voorheen exclusief in België werd georganiseerd. “En met succes. Het event kenmerkt zich door een altijd zeer sterke line-up waarmee wordt ingespeeld op de actualiteiten op het gebied van e-commerce in de grafische sector of online print. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in 2023 gelijktijdig met Sign & Print Expo dit event te verwelkomen in Gorinchem”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Event bij beursorganisator Easyfairs.   

BOPE: waarom Nederland?

Na de verplichte online editie #BOPE21 in 2021 werd #BOPE22 opnieuw georganiseerd als een fysiek event met 140 deelnemers in de ZOO van Antwerpen (BE). In 2023 gaat #BOPE23 ‘On Tour’ en trekt richting Nederland. “Het is volgens ons het geschikte moment om de Nederlandse VIGC-leden en bij uitbreiding de complete grafische sector in Nederland te laten kennismaken met dit unieke event. VIGC heeft historisch altijd een goede band gehad met Nederland. Al bij de oprichting werden Nederlandse grafimedia bedrijven lid. Door de verschuivingen in de markt en de noodzaak om innovaties steeds prominenter als kerncompetentie op te nemen willen wij de band met de Nederlandse grafimedia branche actief versterken. Het is dan ook evident dat we een inhoudelijk kwalitatief event als #BOPE23 in Nederland organiseren. Met Sign & Print Expo hebben we de perfecte partner gevonden om dit te doen”, aldus Jos Steutelings, Managing Director VIGC.

Dezelfde thematieken 

Productieprocessen verschuiven steeds meer naar digitaal, on demand, kleine oplages, variabele producties en eenvoudige samples. “Achter de schermen zijn we aan het inventariseren om in het verlengde van BOPE ons stadsthema kracht bij te zetten met een digital street; een samenkomen van de belangrijkste spelers op het gebied van software systemen, data automatiseringsprocessen en mogelijk online print specialisten die de productie van onze bezoekers optimaliseren. Hiermee spelen wij in op actuele uitdagingen binnen de markt”, aldus van den Nieuwenhuizen.  

Internationale topsprekers tijdens #BOPE23 

#BOPE23 heeft als doel om e-commerce binnen de grafische branche te versterken. Hierbij wordt er niet alleen naar de technische aspecten gekeken, maar ook business gerelateerde topics in de vorm van case studies krijgen een prominente rol toegewezen. VIGC staat voor ‘content first’ wat natuurlijk niet wegneemt dat het netwerkaspect een heel belangrijke rol speelt.    “Het is onze ambitie om nationale en internationale topsprekers uit te nodigen  – allemaal trendsetters op het gebied van online print! Wat hierbij uniek en ook heel leuk is, is dat zij voor en na het event ter beschikking staan voor alle deelnemers. Een unieke kans om te netwerken. En dat netwerken krijgt een extra dimensie omdat we het event afsluiten met een Belgian Beer Café.”, aldus Steutelings.    Vaste gast van de show, tevens keynote spreker, is Bernd Zipper, guru op het gebied van online print, web-to-print, eBusiness print etc. Kortom de man die zijn visie laat schijnen over de laatste trends en technologieën op het gebied van online print. 

Vernieuwde beursvloer Next Level ingezet als exclusief decor van #BOPE23 

Op dag twee vindt #BOPE23 plaats voor aanvang van de beurs om vervolgens gezamenlijk de beursvloer te bezoeken; dé hotspot voor de laatste trends, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van grafimedia en signing. “VIGC heeft de laatste jaren bewezen een enorm waardevolle partner te zijn voor ons event. De missie van het VIGC ‘kennis overdragen naar kunnen’ sluit goed aan op de boodschap die wij willen overbrengen aan onze community van Sign & Print Expo. Onze locatie  ‘Next Level’ met de prachtige congreszalen, eigen foyer en foodcourt is de perfecte ruimte om #BOPE23 te laten plaatsvinden. En dit maakt het tot een uniek samenkomen waarbij je #BOPE23 eenvoudig combineert met een bezoek aan Sign & Print Expo 2023”, aldus van den Nieuwenhuizen.

Add/View comments for this article →
0 Comments
user

Mon November 28th

The designo plugin make...

Design'N'Buy realized what OpenCart store owners were missing and hence decided to roll it down for them as well.

Fri November 25th

Japanese print excellen...

Print Samples blowing my mind away - totally cool!

Thu November 24th

Robots and quite a few ...

IGAS 2022 barely opened its doors before we noticed new significant products in the market. Here is our first view!

Inkish at igas, tokyo, ...

It's great to be back in Japan, and we are now ready to cover IGAS for the first time. Check in with us frequently during the next days!

Mon November 14th

Strategic factory’s end...

Ultimate TechnoGraphics, EPMS and ASI showcase end-to-end print workflow automation through a live use case featuring Strategic Factory.

Fri November 11th

Sg360° leans on ultimat...

Ultimate TechnoGraphics, leader in imposition and finishing automation software, is proud to work with SG360°.

Wed November 2nd

Manroland at work with ...

Ambitious plans, new investments, and a loyal customer base, Keystone Paper & Box are confident going forward.

Tue November 1st

Are new inkjet devices ...

Can you imagine any vendor not believing so much in their latest iterations that they wouldn't use phrases like game-changers?

Sat October 29th

Adobe 2000

Forecasting the future of print manufacturing requires creativity

Thu October 20th

Xplor breakfast meeting...

According to Nathan Safran, service providers turn to vendors for guidance regarding improving their workflow.