Loading
BOPE23

Save the Date! · Woensdag15 Maart 2023 · VIGC BOPE23 ON TOUR ·

BOPE23 - Benelux Online Print Event in 2023 ‘On Tour’ in Nederland. Gelijktijdig met Sign & Print Expo 2023 in Evenementenhal Gorinchem.

 – Het Benelux Online Print Event (BOPE) komt naar Nederland. Tijdens Sign & Print Expo 2023 strijkt het gerenommeerde event, georganiseerd door VIGC, neer als side-event in Evenementenhal Gorinchem. Het is een primeur voor Nederland, aangezien BOPE voorheen exclusief in België werd georganiseerd. “En met succes. Het event kenmerkt zich door een altijd zeer sterke line-up waarmee wordt ingespeeld op de actualiteiten op het gebied van e-commerce in de grafische sector of online print. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in 2023 gelijktijdig met Sign & Print Expo dit event te verwelkomen in Gorinchem”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Event bij beursorganisator Easyfairs.   

BOPE: waarom Nederland?

Na de verplichte online editie #BOPE21 in 2021 werd #BOPE22 opnieuw georganiseerd als een fysiek event met 140 deelnemers in de ZOO van Antwerpen (BE). In 2023 gaat #BOPE23 ‘On Tour’ en trekt richting Nederland. “Het is volgens ons het geschikte moment om de Nederlandse VIGC-leden en bij uitbreiding de complete grafische sector in Nederland te laten kennismaken met dit unieke event. VIGC heeft historisch altijd een goede band gehad met Nederland. Al bij de oprichting werden Nederlandse grafimedia bedrijven lid. Door de verschuivingen in de markt en de noodzaak om innovaties steeds prominenter als kerncompetentie op te nemen willen wij de band met de Nederlandse grafimedia branche actief versterken. Het is dan ook evident dat we een inhoudelijk kwalitatief event als #BOPE23 in Nederland organiseren. Met Sign & Print Expo hebben we de perfecte partner gevonden om dit te doen”, aldus Jos Steutelings, Managing Director VIGC.

Dezelfde thematieken 

Productieprocessen verschuiven steeds meer naar digitaal, on demand, kleine oplages, variabele producties en eenvoudige samples. “Achter de schermen zijn we aan het inventariseren om in het verlengde van BOPE ons stadsthema kracht bij te zetten met een digital street; een samenkomen van de belangrijkste spelers op het gebied van software systemen, data automatiseringsprocessen en mogelijk online print specialisten die de productie van onze bezoekers optimaliseren. Hiermee spelen wij in op actuele uitdagingen binnen de markt”, aldus van den Nieuwenhuizen.  

Internationale topsprekers tijdens #BOPE23 

#BOPE23 heeft als doel om e-commerce binnen de grafische branche te versterken. Hierbij wordt er niet alleen naar de technische aspecten gekeken, maar ook business gerelateerde topics in de vorm van case studies krijgen een prominente rol toegewezen. VIGC staat voor ‘content first’ wat natuurlijk niet wegneemt dat het netwerkaspect een heel belangrijke rol speelt.    “Het is onze ambitie om nationale en internationale topsprekers uit te nodigen  – allemaal trendsetters op het gebied van online print! Wat hierbij uniek en ook heel leuk is, is dat zij voor en na het event ter beschikking staan voor alle deelnemers. Een unieke kans om te netwerken. En dat netwerken krijgt een extra dimensie omdat we het event afsluiten met een Belgian Beer Café.”, aldus Steutelings.    Vaste gast van de show, tevens keynote spreker, is Bernd Zipper, guru op het gebied van online print, web-to-print, eBusiness print etc. Kortom de man die zijn visie laat schijnen over de laatste trends en technologieën op het gebied van online print. 

Vernieuwde beursvloer Next Level ingezet als exclusief decor van #BOPE23 

Op dag twee vindt #BOPE23 plaats voor aanvang van de beurs om vervolgens gezamenlijk de beursvloer te bezoeken; dé hotspot voor de laatste trends, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van grafimedia en signing. “VIGC heeft de laatste jaren bewezen een enorm waardevolle partner te zijn voor ons event. De missie van het VIGC ‘kennis overdragen naar kunnen’ sluit goed aan op de boodschap die wij willen overbrengen aan onze community van Sign & Print Expo. Onze locatie  ‘Next Level’ met de prachtige congreszalen, eigen foyer en foodcourt is de perfecte ruimte om #BOPE23 te laten plaatsvinden. En dit maakt het tot een uniek samenkomen waarbij je #BOPE23 eenvoudig combineert met een bezoek aan Sign & Print Expo 2023”, aldus van den Nieuwenhuizen.

Add/View comments for this article →
0 Comments
user

Thu March 16th

Komori open house

Please for INKISH to cover the Komori Open House in Utrecht - stay tuned for interviews on INKISH.TV

Mon March 13th

Chinese surveillance, i...

Maybe vendors could turn off your equipment?

Sun March 5th

Physical, hybrid or onl...

The social elements of a physical show CAN'T be underestimated!

Physical, hybrid or onl...

The social elements of a physical show CAN'T be underestimated!

Fri March 3rd

Hunkeler partners with ...

At Hunkeler Innovationdays 2023, Hunkeler AG, in support of their customers, has announced a partnership with SpencerMetrics.

Mon February 27th

Innovationdays + checkl...

What to expect at Innovationdays - first recap - and a few ideas what to ask the print-vendors about :-)

Fri February 24th

Ultimate impostrip 2023...

Ultimate Impostrip® 2023 delivers performance enhancing capability to enable customers to superboost their productivity. This version delive...

Thu February 23rd

Every day of the fair, ...

FOIL PRINTING EXPERTISE SQUARE

Wed February 22nd

Spencermetrics becomes ...

HP SmartStream Partner Program recognizes SpencerMetrics CONNECT as an added value solution to boost efficiency and profitability.

Mon February 20th

Ultimate betterpdf

Re-engineering PDF files for production efficiency